Inbrottsvarning från Polisen 2018 September

Publicerad torsdag 13 sep 2018, 10:48

Hej. Info från polisen.

REKOGNSOSERING INFÖR INBROTT?

Jag vill uppmärksamma er på att vi fått in tips på olika sorters misstänkta rekognoseringar inför inbrott. Vissa har fått sina brevinkast och dörrar märkta och i samband med detta har en person setts springa från platsen. I andra fall har mynt eller andra små föremål lagts utanför dörrar samt på brevlådor.

Var uppmärksam på eventuella förändringar utanför er bostad. I många fall kanske det är en slump eller inte betyder något men det skadar inte att vara extra uppmärksam och att då prata med sina grannar om det.

BILDELSSTÖLDER

I Sollentuna har vi haft en del bildelsstölder på sistone. Natten mot Onsdag inträffade 6st bildelsstölder i området Fågelsången. Detta är ett brott som mycket väl kan flytta över kommungränserna.

Ett sätt dessa gärningspersoner använder är att de fångar upp signaler från nyckeln genom att stå utanför entrédörren och sedan länka den vidare till gärningspersonen som står vid bilen. Då kan denne sedan låsa upp bilen.

Tips: Förvara nycklarna en bit inne i huset och inte direkt innanför entrén.

Med vänliga hälsningar


Helena Nyström
Områdespolis
Lokalpolisområde Sollentuna

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.